torsdag 3 juli 2008

Låda Italiano



200 g spaghetti
100 g bacon
1 burk tonfisk
1 st gul lök (finhackad)
½ dl persilja
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1,5 dl grädde (går bra med 5%)
1 st ägg
2 st tomater
1 dl riven ost
Gör såhär;
Koka spaghettin knappt mjuk.Spola av den med kallt vatten och låt det rinna av.
Dela baconet i mindre bitar och gör detsamma med tonfisken.Skala och hacka löken.
Hetta upp en stekpanna.Lägg i baconet och låt steka en stun,sedan i med tonfisk,lök och persilja.Fräs allt en stund.
Strö över mjölet och späd med med mjölkoch grädde.Låt koka 3-5 minuter.Tap pannan från värmen och rör i ägget.
Lägg den kokta pastan i en smord ungsfast form.Häll stuvningen över.Skär tomater och lägg över.Strö över riven ost,in i ugnen i ca 15 minuter i 250°grader

1 kommentar:

How To Eat A Cupcake sa...

This looks so delicious!! :)