torsdag 4 december 2008

chokladkaka med vit glasyr

Detta är första gången jag gör denna kaka!och den blev supergod!Det blir fler gånger!!
Detta behövs;

3,75 dl vetemjöl
4,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smält smör
3 ägg
2,25 dl kokande vatten


vit glasyr;

150 g smält avsvalnat smör
1 st äggvita
3 dl florsocker
50 g blockchoklad


•Blanda alla torra ingredienser och tillsätt smöret,äggen och vattnet.Blanda väl.Bred ut smeten i en långpanna och grädda i 175° i ca 20-30 minuter.Låt kakan kallna helt.
•Glasyren; blanda smör äggvita och florsocker och kör med elvisp tills den är slät.Bred över den kallna kakan,smält blockchoklad i micro el vattenbad.Ringla över den vita kakan i önskat mönster.Låt stelna och skär sedan i rutor.

3 kommentarer:

Marias Kakburk sa...

Tack snälla:)!

Mmm så gott det såg ut!:)

Hoppas att du får en härlig dag imorgon, kram!:)

Jennie sa...

Omen gud så gott! Ser ut som rena chokladdrömmen! :-) Mumsmums!

Nadja sa...

Ser verkligen smarrigt ut. Måste prova det snart...

Nadja