onsdag 10 september 2008

mammas födelsedagstårta!



















Min mamma fyllde 51 år igår, och jag hade äran att baka mammas födelsedagstårta,och gissa att det va kul!Det brukar inte vara min grej att göra tårtor,men denna va ganska enkel att göra.
En riktig gräddtårta med maräng , blåbär och chokladmousse!synd att min kamera + ljuset inte va det bästa men tårtan är lite lila i grädden!Tårtan kommer från boken millas kalas tårtor av camilla tubertini.
Detta behövs;
2 sockerkaksbottnar
1 marängbotten
Fyllning;
3 port chokladmousse
5 dl grädde
1 tsk socker
2 dl frysta blåbär (tinas några timmar innan tårtan ska göras)
dekoration;
250g blockshoklad
hjärtformat strössel
1)smält blockchoklad och spritsa(jag hade ingen sprits) ut hjärtan på ett smörpapper som ligger på styva flyttbara underlag,ställ svalt.
2)blanda chokladmoussen.
3)häll 4,5 dl grädde i en bunke,tillsätt socker och vispa den tjock.
4)lägg en sockerkaksbotten på ett tårtfatet.bred lite grädde över ytan.häll blåbärssaften i ett glas.fördela blåbären över grädden.
5)lägg marängbotten på och bred på med så mycket chokladmousse som få plats.lägg på sockerkaksbottnen.
6)blanda lite av blåbärssaften med den vispade grädden som är kvar.blanda i mer av saften tills du får en fin färg.
7)torka av allt kladd runtom tårtan och bred den lila grädden över tårtan,dekorera med hjärtströssel och chokladhjärtan.
8)gör denna tårtan max 1 timme innan den ska ätas,annars kan marängen bli seg!(jag personligen tycker det va gott med seg maräng!)



5 kommentarer:

☆Cel'Dara☆ sa...

Vilken fin tårta! Jättesnyggt med hjärtanen. Det ska jag testa nån gång. :-)

ingegerd sa...

den är inte svår alls att göra!:-)

Xperten sa...

Wow va fin den ser riktigt good ut=)

Clumbsy Cookie sa...

Wow what a great cake! Is that a meringue layer in the middle? Cool! I made a similar cake, must post it soon! Cute chocolate hearts!

ingegerd sa...

yeas its meringue layer!:-)