tisdag 16 mars 2010

Banoffepaj


En mycket god och enkel paj att göra och som kommer gillas av alla!!!

Går att förbereda,men kondenserade mjölken måste dock kokas i 2

timmar minst.



200g digestivekex
100g smör,smält
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 st skivade bananer
2½dl grädde
25g flisad choklad


1.Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten.
Burken måste vara täckt med vatten hela tiden,fyll på efter hand.Låt koka i minst i 2 timmar,ju längre du kokar desto hådare kola.
2.Smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret.Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter,ca 24cm i diameter.ställ kallt tills kolan är färdig.(går bra med en vanlig pajform också)
3.Kyl den oöppnade burken i kallt vatten.Bred ut smeten över pajskalet.Skiva bananerna och lägg dem ovanpå.Vispa grädden och bred den över.Garnera med flisad choklad och någon banan skiva.Ställ kallt till serveringen.

Inga kommentarer: