torsdag 5 juni 2008

cupcakes med lättfil


4 stora ägg
ca 2 dl lättfil
1 tsk vaniljsocker
4-5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
2 tsk bakpulver
lite salt
150g smör (rumstepererat)


1)ugn 180°grader
2)blanda äggulor,lättfil och vaniljsocker i en stor skål,vispa ej.
3)blanda de torra ingredienserna i en annan skål, dela smöret i mindre bitar,tillsätt smöret och de torra ingredienserna i filblandningen.
4)vispa ca 2 minuter,tills smeten är smidig.Fyll ca 2/3 av cupcakeformarna med smet.
5)grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter,kolla med provsticka.


frosting;

2,5 dl farinsocker
1 dl grädde (visp)
ca 75 g smör
1 msk vaniljsocker
ca 5-6 dl florsocker
pecan el chaswenötter till dekoration.

1)blanda ihop grädde,farinsocker i en kastrull,låt det koka upp på ganska hög värme.rör om under tiden.
2)när det börjar koka, sänk till låg värme och sjud i ca 10 minuter,dra av från spisen.
3)blanda i smöret,vaniljsocker,rör tills jämn smet.
4)ställ blandningen åt sidan och låt den svalna,rör inte under tiden.
5)häll frostingen i en större skål,vispa i florsocker med elvisp.ta inte allt på en gång,fortsätt tills en bra konsistens.sätt igång med frosting.

Inga kommentarer: